Субота
20.04.2024
11:01
Форма входу
Ключові слова
Ідеї Великодимерська Громада авто Розклад маршрутки Оголошення цирк співпраця господарство продукти Ринок Велика Димерка спорт Активісти громада Спілкування інтерв'ю преса відео Електрички квіти тюльпани Хризантема розсада Екологія підприємства Свято Картопля техніка робота інтернет Зв'язок ОВОЧІ Запаси фрукти організації підприємці торгівля якість сервіс місця пошта Facebook публікації Вдосконалення кайдзен HD IPTV T2 бровары Спутниковое ТВ ex.ua fs.to gsm сигнализация kinomax.pro kinoylei.ru Megogo uakino.net видеонаблюдение домофоны охранная сигнализация
Ми в соц-мережі
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Великодимерський НВК
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Великодимерський інтернет-портал

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 »
На базе Кока-Колы в Дымерке построили когенерационную ТЕЦ (теплоэлектроценталь) мощностью 6 МВТ.
На днях президент Украины Виктор Янукович посетил Дымерку во время открытия завода.
Что такое Когенерация: как это работает - "Теплоэлектроцентрали — это тепловые электростанции, вырабатывающие, помимо электроэнергии, тепло в виде пара и горячей воды. Конструктивно единичный энергоблок паротурбинной ТЭЦ состоит из котлоагрегата и турбоагрегата. В первом при сжигании топлива (мазут, газ, уголь) вырабатывается перегретый пар, который затем поставляется в турбоагрегат, где вращает лопасти паровой турбины, которая, в свою очередь, приводит во вращение ротор электрогенератора. Избыточный пар отводится из турбины в теплообменник и служит источником тепла для нагрева воды. "
Физически ТЭЦ могут быть размещены в черте города, хотя это и создает угрозу здоровью населения близлежащих жилых массивов. Зачастую эти объекты вынесены на определенное расстояние за населенные пункты. Тепловая энергия от промышленных ТЭЦ поступает потребителям через теплотрассы длиной до нескольких километров (преимущественно в виде пара), от отопительных — на расстояние до 20-30 км (в виде горячей воды). Последний факт, а именно протяженность теплосетей, является огромным недостатком системы центрального теплоснабжения, когда множество объектов снабжается теплом от единого, пускай мощного источника. С электроэнергией, понятное дело, намного проще, а вот травка, зеленеющая над теплотрассой даже в сильный мороз, служит наглядной иллюстрацией колоссальных потерь в теплосетях." Подробней можно почитать здесь:http://www.ges-ukraine.com/maininfo_14-16.html
Переглядів: 1338 | Додав: eLibra | Дата: 05.06.2012 | Коментарі (1)


Продовжуюючи серію публікацій "на що Димерка багата" звертаємо увагу, що крім квітів димерці майстри по вирощуванню розсади овочів, таких як помідори та перець. На посадку яких сезон саме у розпалі.
В основному на Київських ринках, біля дач та залізничних станцій можна зустріти багатьох наших земляків. Зважаючи на те що конкуренція досить висока, місця доводиться займати до сходу сонця а то й звечора. Покупці з міста придбаючи розсаду їдуть на дачі, у тому числі і у напрямку Броварів-Чернігова.
То чому б не піти один одному на зустріч, роблячи попередні замовлення через наш сайт? Звісно, потрі. Щоб розсада менще мандрувала а йшла напрму до тих кому потрібна.

Переглядів: 963 | Додав: eLibra | Дата: 22.05.2012 | Коментарі (1)



В Україні наближається євро 2012 саме тому було прискорено закінчення навчального року як у містах так і у селах.

Так і у Великодимерській школі випускний бал відбувся 12 травня. По традиціїзакінчився святковим фейерверком.

Побажаємо випускникам щасливої дороги у відкритий світ вищої освіти!

Сайт нашого селища також приєднується до побажань та публікує строки вступної кампанії 2012 року та рейтинг вищих навчальних закладів України за показниками наукометричної бази даних Scopus. Детальніше дивіться на сайті:  http://osvita.ua/vnz/consultations/19477/   та  http://osvita.ua/vnz/news/29094/    
умови вступу: http://osvita.ua/vnz/entrance/7835/ 

У 2012 році абітурієнти мають право подати документи до 5 вищих навчальних закладів та на 3 спеціальності в кожному з них (максимум 15 спеціальностей).Початок прийому документів. Вступна кампанія 2012 року розпочинається 2 липня. 

Результати оприлюдненого рейтингу базуються на показниках бази даних Scopus, що містить понад 47,4 млн реферативних записів, та є інструментом для відстеження цитованості статей, опублікованих в наукових виданнях.Станом на квітень 2012 року до бази даних Scopus потрапили 97 вищих навчальних закладів України, що мають цитовані публікації у наукових виданнях світу.
Переглядів: 913 | Додав: eLibra | Дата: 09.05.2012 | Коментарі (1)


Зі святом! Великдень, Світле Христове Воскресіння - найважливіше свято для всіх православних. Церква називає його святом свят і торжеством із торжеств. Свято Великодня встановлений Першим Вселенським Собором у 325 році. У цей день весь православний світ торжествує Воскресіння Ісуса Христа, Який Своєю смертю викупив людські гріхи, а воскресінням дав надію на життя після смерті. Свято символізує перемогу Світла над темрявою, життя над смертю, Істини над гріхом.

Постановою цього ж Собору Пасха повинна відзначатися в перше неділю, наступне за першим повним місяцем після весняного рівнодення. 
Таким чином, свято Пасхи Христової випадає щороку на різні дні в період з 4 квітня по 8 травня. Існує багато православних традицій, пов'язаних зі світлими Великодніми днями. Наприклад, звичай красити яйця має глибоке обгрунтування. Одна з учениць Спасителя, Марія Магдалина, проповідувала в Римі. Одного разу зі словами "Христос воскрес!" вона піднесла в дар імператору Тиберію біле яйце. Здивувався імператор і сказав: "Як може хтось воскреснути з мертвих? Важко в це повірити. Також важко, як повірити, що це біле яєчко може стати червоним!" І поки він ще говорив, яєчко стало змінюватися кольором: порожевіло, потемніло і нарешті стало яскраво-червоним! Звідси і відбулася великодня традиція дарувати один одному фарбовані яйця.
За пасхальної традиції в дні Святої Пасхи ми вітаємо один одного словами: "Христос Воскрес!" - І відповідаємо: "Воістину Воскрес!"
Переглядів: 706 | Додав: eLibra | Дата: 14.04.2012 | Коментарі (0)


Димерчани славляться своєю майстерністю вирощувати квіти, зокрема тюльпани. Це дуже клопітка праця спланувати та доглянути рослини так, щоб, наприклад весною, свіженькі букети були якраз до 8 березня -  для наших любих жінок.

Влітку у нас сезон на вирощування ромашки та астри а восени - хризантема.

Відтепер продавці можуть скористатися цим сайтом пропонуючи вирощені квіти на продаж заздалегідь,  а покупці можуть залишати заявки (в коментарях до новини) на попереднє замовлення, а постачальника допоможемо знайти. Особливо можуть бути цікавими оптові пропозиції.

Ті димерцы що працюють в Київських офісах, та ще не знають де краще купувати квіти, можуть як не самі то принаймні запропонувати колегам привітати прекрасну половину квітами безпосередньо від "вітчизняного" виробника.
Переглядів: 1305 | Додав: eLibra | Дата: 25.02.2012 | Коментарі (1)


Чимало цієї зими снігу випало, та наче б то справляються відповідні служби, принаймні в центрі. Хотілось би почути більше відгуків.

Переглядів: 711 | Додав: eLibra | Дата: 23.01.2012 | Коментарі (0)


Хоча в Димерці  колядки  не так поширені як скажімо щедрівка, здається все ж ця традиція   набуває популярності. Адже "цього дня сталася велика для всього християнського світу подія — народження Ісуса Христа у Вифлеємі (Ісус у перекладі з єврейської означає «спасіння»). Усі християни переконані, що Ісус Христос був посланий Богом на землю задля спокутування гріхів і спасіння людства. Старозавітні пророки провістили місце і час народження Спасителя світу — 5508 рік від створення світу. Отже, 7 січня — це день народження Сина Божого на землі. Від цього дня починається відлік часу..."
більше про традиції можна прочитати тут: http://traditions.org.ua/kalendarni-sviata/zymovyi-tsykl/280-7-sichnia-rizdvo


Переглядів: 728 | Додав: eLibra | Дата: 07.01.2012 | Коментарі (0)


 
Незабаром нашим партнером стає Офіційний сайт Великодимерського НВК:http://vdnvk.at.ua/
Цей середній загальноосвітній навчально-виховний комплекс є одним з найкращих в районі (запевняю, бо й сам там навчався :). Там публікується оперативна інформація як про навчання так і про досягнення та дозвілля не тільки для для батьків, вчителів та учнів , а й для партнерів (у тому числі міжнародних). Заходьте, читайте, коментуйте шкільні новини від початку ...й до сьогодення..! 
Ми відкриті для співробітництва. Адже разом можна досягти більшого. Приєднуйтесь!
Переглядів: 1607 | Додав: eLibra | Дата: 16.09.2011 | Коментарі (0)

 

Так? То чому ж інші до цих пір не знають? Передайте далі:

   Шановні, у кого є які цікаві новини чи досягнення що могли б бути корисними односельчанам - швидше діліться ними на цьому сайті.

   Суттєві новини пишіть відразу на головну сторінку, а для обговорення проблем чи ідей у нас є форум
будь-який цікавий матеріал про Димерку, знайдений (з посиланням на інші джерела) або написаний власноруч добавляйте в статті.
  Для вдалих фотографій на тему селища також є місце у Великодимерському фотоальбомі Хочете щось продати чи купити - зверніть увагу на оголошення.
Зроби клік, і ти почуєш та будеш почутий!
 

Також запрошуються до співпраці всі-всі-всі - постійні мешканці чи ті хто мешкав раніше, кореспонденти, редактори, робітники, студенти, школярі - взагалі будь-хто  ... Читати далі »

Переглядів: 1215 | Додав: eLibra | Дата: 15.09.2011 | Коментарі (0)


Минулі вихідні Велику Димерку відвідав цирк. До акробатів,жонглерів, фокусників та клоуна приєдналися зі своїми трюками ще й тварини - ведмеді, собаки та рудий кіт. Правда в останній день на кота циркачі подали в розшук - кудись зник. Врешті, кажуть, знайшли.

Взагалі, позитивних  
емоцій та веселого настрою було вдосталь - як у дорослих так і у дітей особливо.

Діліться своїми враженнями в коментарях до цієї новини.
Переглядів: 770 | Додав: eLibra | Дата: 24.07.2011 | Коментарі (0)